1 December 2010

Het grote ontwaken is begonnen...

- Bron: Xander Nieuws - 10 dec. 2013 - Politieagenten die zich aansluiten bij demonstranten, zoals hier in Turijn, is historisch gezien een signaal van een aanstaande grote maatschappelijke ommekeer.

In onderstaande video is te zien hoe Italiaanse agenten van de rellenpolitie in Turijn hun helmen afzetten en zich uit solidariteit aansluiten bij anti-EU demonstranten. Het is een bemoedigend signaal dat ook bij de overheid mensen het niet meer pikken dat hun landen worden uitgekleed en leeggeroofd door de EU-technocraten in Brussel.Sinds de invoering van de euro kan Italië niet meer devalueren, waardoor het land in een steeds grotere chaos terecht komt. We zagen al eerder grote demonstraties en rellen in Italiaanse steden, maar nog niet eerder dat politieagenten zich hierbij aansluiten.

'Criminelen aan de macht moeten weg'
Giorgio Bissoli, woordvoerder van een boerenprotestgroep uit de regio Veneto, zei dat 'wij boeren de straat op gaan om 'genoeg!' tegen de staat, de regering en de vakbonden te zeggen. Wij trekken het gewoon niet meer.'
Op een flyer die tijdens de demonstratie werd uitgedeeld stond te lezen dat de 'werklozen, de gewone werknemers, de gepensioneerden, de arbeiders in iedere sector, de studenten, de moeders en vaders het als hun plicht zien om de criminelen die aan macht zijn eruit te gooien.'

40% jongeren werkloos, dagelijks 134 winkels op de fles
De beweging lijkt geen politieke kleur te hebben en verenigt iedereen die genoeg heeft van het beleid dat de Italiaanse economie in puin heeft achterlaten en in een diepe recessie heeft gestort. De jeugdwerkloosheid bedraagt inmiddels meer dan 40%; dagelijks sluiten gemiddeld 134 winkels hun deuren. Alleen al sinds vorig jaar is het aantal faillissementen met 10% toegenomen.

Signalen van aanstaande grote ommekeer
De Italiaanse politieagenten die hun helmen afdeden volgden het recente voorbeeld van hun collega's in Thailand, die het bevel om op demonstranten in te slaan negeerden, en in plaats daarvan hun helmen en schilden afdeden. Historisch gezien zijn dit signalen van een aanstaande grote ommekeer, zoals de val van de Berlijnse Muur en het afzetten van de Roemeense dictator Nicolae Ceuasescu. Voor de vrijheidslievende Europese burger is het te hopen dat de EU-dictatuur in Brussel op dezelfde wijze tot permanent aftreden kan worden gedwongen.

///
'an inch as in a meter/mile'


IJSLAND
Er zijn geniale dingen gebeurd in IJsland, dat nog maar bij weinig mensen bekend is. Alleen al dit artikel 'Why Iceland Should Be in the News, But Is Not' geeft de spirit aan waar de hele wereldbevolking zich nu naartoe aan het bewegen is. Hierbij de orginele tekst in het Engels. En hier de Nederlandse vertaling.

Bron: Beurs.com In IJsland gebeuren dingen die nergens anders ter wereld denkbaar zijn. In IJsland neemt men namelijk maatregelen ten voordele van de bevolking. Ook nu worden bepaalde hypotheken kwijtgescholden omdat de schuldenlast op de gezinnen te zwaar weegt. IJsland is het enige land dat zijn banksector niet in bescherming neemt, een voorbeeld voor iedereen. 

///
´Eerst had hij mij het geld in mijn hand gedrukt, toen nam hij het weer terug en stopte het onder mijn kamizooltje. Ik weet nog, hoe ik rilde, toen ik het koude zilvergeld op mijn huid voelde, en het was of ik toen eerst begreep, wat geld is´. [Dostojewski, uit: Njetotsjka Njezwanowa]

De oorspronkelijke bewoners van deze planeet hadden heus geen behoefte aan
geld. En echt niet omdat ze daar te dom voor waren, integendeel. Geld is
een slimme uitvinding, en op de grote vraag “wiens uitvinding?” heb ik al
zojuist antwoord gegeven. Geld is een vorm van een contrat social. De ware
mens heeft geen contracten nodig.
- Wilco BloklandWie van jullie is het ook zo moe om dit krankzinnige systeem te blijven voeden en gehoorzamen? Hieronder een fragment van een brief gericht aan de inspecteur van belastingen, de koningin en de gehele politiek van Europa.
Het spijt mij u te moeten mededelen, dat het voor mij welhaast onmogelijk is in te schatten of ik mijn belasting tot 21-12-2012 nog wel kan en wil betalen.

Mijn financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden, dankzij de toepassing van uw Arbeidswet, Auteurswet, Horecawet, Beurswet, Loterijwet, Motorrijtuigenwet, Warenwet, Woningwet, Drankwet, Gezondheidswet, Winkelsluitingswet, Invalidenwet, Vestigingswet, Flexwet, Ziektewet enz. enz., die op een weerloos en verward publiek zijn losgelaten.

Door al uw wetten ben ik zo terneergeslagen, aangeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik hier nog wel wil zijn. - lees verderEr wordt jaarlijks ruim 350 miljard euro aan belastingen geïnd in Nederland. Dat betekent dat per regeerperiode van 4 jaar 1,3 TRILJARD euro wordt uitgegeven. Waar gaat dat geld heen?

Op een dieper niveau gaat het erom te ontdekken wie/wat wij werkelijk zijn en onze kracht herinneren om de verantwoordelijkheid te nemen. Weerloos wachten is niet nodig, er is een weg om te komen tot eenheid, de keuze van het hart.

Laat ons de Liefde & de Gezonde Geest herontdekken.

///

Steeds meer Mensen ontwaken en kiezen burgerlijke ongehoorzaamheid en non-coöperatie om de uitbuiting en de wantoestanden te stoppen. Drie recente voorbeelden.

In Griekenland en Spanje ontstaat de 'I don't pay' beweging die ook uitbreiding vindt naar andere landen. Mensen begrijpen steeds beter dat ze bedrogen worden en veel te veel betalen voor alles.De eisen zijn onder meer gratis (of goedkope) basisvoorzieningen, zoals in Marialeda, een Spaans dorpje waar een succesvolle combinatie van directe democratie en kleinschalige, lokale economie aan iedereen welzijn en overvloed brengt.

Andere eisen zijn een rechtvaardig politiek/economisch systeem zoals bijvoorbeeld in IJsland, waar de burgers zelf het land besturen via referenda en een nieuwe grondwet hebben geschreven. Het maken van een nieuwe grondwet krijgt ook in Nederland nu steeds meer aandacht.

De IJslanders hebben alle zakenbanken buiten gegooid en de verantwoordelijke bankiers tot de orde geroepen. Een actie die navolging verdient, want IJsland is ondertussen uit de crisis geraakt en heeft nu een stabiele economie.

Tweede voorbeeld gaat over het groeiend inzicht dat er twee verschillende rechtspersonen en rechtssystemen bestaan. Een Mens is niet gelijk aan een persoon. Een Mens is een natuurlijke entiteit (van vlees en bloed). Een persoon is een juridische entiteit. - lees verder.

No comments:

Post a Comment